web analytics

Recept voor BBQ Pulled Pork

Ingrediënten

  • 1 varkensschouder (2-3 kg)
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel, voor wat pit)
  • 1 kopje barbecuesaus
  • 1/2 kopje appelciderazijn
  • Hamburgerbroodjes of zachte broodjes voor het serveren
  • Coleslaw (optioneel, als bijgerecht)

Instructies

  1. Meng in een kom de bruine suiker, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, zwarte peper en cayennepeper (indien gewenst) om een droge wrijving voor het varkensvlees te maken.
  2. Wrijf de droge wrijving grondig over de varkensschouder. Zorg ervoor dat het vlees aan alle kanten goed bedekt is. Wikkel het varkensvlees in plasticfolie en laat het minstens een uur, maar bij voorkeur ’s nachts in de koelkast marineren.
  3. Verwarm je barbecue voor op indirecte hitte, ongeveer 120-135°C. Dit betekent dat je de branders aan één kant van de grill aansteekt en het varkensvlees aan de andere kant plaatst.
  4. Leg de gemarineerde varkensschouder op het grillrooster aan de kant zonder directe hitte. Sluit het deksel van de barbecue.
  5. Laat het varkensvlees langzaam garen, dit kan 5-6 uur duren. Draai het vlees af en toe om voor gelijkmatige garing. Je wilt dat het vlees zo mals wordt dat het uit elkaar valt.
  6. Terwijl het varkensvlees op de barbecue staat, kun je de barbecuesaus en appelciderazijn in een kom mengen om een saus te maken.
  7. Wanneer het varkensvlees een interne temperatuur van ongeveer 90-95°C heeft bereikt en zacht genoeg is om uit elkaar te vallen, haal je het van de grill. Dit kan 6 uur of langer duren, afhankelijk van de grootte van de schouder.
  8. Laat het vlees een beetje afkoelen en trek het met behulp van twee vorken uit elkaar. Je zou zachte, sappige stukjes vlees moeten krijgen.
  9. Meng de getrokken varkensschouder met de saus die je eerder hebt gemaakt. Zorg ervoor dat het vlees goed bedekt is met de barbecuesaus.
  10. Serveer het BBQ pulled pork op hamburgerbroodjes of zachte broodjes. Je kunt coleslaw toevoegen voor wat frisheid en knapperigheid.

Dit BBQ pulled pork is een ware traktatie en perfect voor een zomerse barbecue of een bijzondere maaltijd. Eet smakelijk!

Laat de eerste reactie achter

Inhoudsopgave